SİPARİŞ SİTEM:
www.pembemerdane.com

Pasta, Kurabiye ve Cupcake siparişleriniz için bana

didobutikpasta@gmail.com
veya
pembemerdane@pembemerdane.com

adresinden mail atarak ulaşabilirsiniz.

26 Mart 2008 Çarşamba

TEK KİŞİLİK PASTACIKLAR


KIRMIZI KALPLER






MİNİK ÜÇ KATLI TRABZONSPOR PASTASI








TEK KATLI TS PASTASI



PEMPE MİNİK KALPLER



Bu pastacıkların tabanında kullandığım bol çikolatalı kek tarifi bir sonraki yazıda...

24 Mart 2008 Pazartesi

FENERBAHÇELİ DOĞUM GÜNÜ PASTASI



Bütün hafta sonum pasta yaparak geçti. Çok yoğundu ama yinede çok güzeldi.

Buda kardeşimin arkadaşı Şeyda için yapmış olduğum doğum günü pastası.

Kendisinin fanatik bir fenerbahçeli olduğunu öğrendiğimde bende sarı-lacivert bir pasta hayal ettim, sonuçta böyle bir pasta çıktı ortaya...

Ben pasta yenilirken yanlarında değildim ama kardeşimin dediğine göre Şeyda'da arkadaşlarıda pastayı çok beğenmişler....

Tabiki buda beni mutlu etmeye yetti...



MALZEMELER

PANDİSPANYA İÇİN

26 cmlik pandispanya kalıbı için;

6 yumurta
6 fincan şeker
6 fincan un
1 çay kaşığı kabartma tozu

* kakaolu olmasını isterseniz 3 kaşık kakao

KREMASI İÇİN

2 paket krem şanti
2 paket süt

İÇ MALZEMESİ

Krokan
Damla çikolata

sarı, lacivert gıda boyası

YAPILIŞI

Öncelikle pandispanyayı hazırlayın. Pandispanya için önce 6 yumurtanın beyazını uzun süre çırpın.

Daha sonra sarısını ve 6 fincan şekeride ekleyerek yine bir süre daha çırpın.

Unu da yavaş yavaş ekleyin ve mikserle çırpmaya devam edin.

En son kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyerek bir süre daha çırpın.

170 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Bu arada kremayı hazırlayın. 2 poşet kremşanti ile sütü çırpın.

Pandispanya piştikten sonra 3'e bölün.

Ara katlara kremayı sürün. Krokan ve damla çikolata serpin.

En üste kata sadece krema sürün.

Üzerinin pürüzsüz olmasına dikkat edin.

Daha sonra şeker hamuru ile kaplayın ve süsleyin....

22 Mart 2008 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ RULO PASTA VE ELMALI CHEESECAKE





Bu aralar pastalardan çok hafif tatlar deniyoruz.

Bu tariflerde annem ve arkadaşlarından.

Yaklaşan yaz günleri için ideallar bence...


HİNDİSTAN CEVİZLİ RULO PASTA veya HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM





Bu tarif çok pratik ve lezzetli. Muhallebinin en güzel yorumlanmış hallerinden biri.

MALZEMELER

1 kilo süt
5 kaşık şeker
8 kaşık un
50 gr margarin
1 vanilya
1 damla sakızı


İÇİ İÇİN

Bir tatlı kaşığı tarçın
2 bardak dövülmüş caviz


ÜZERİ İÇİN

1 bardak hindistan cevizi


YAPILIŞI

Geniş bir tencerede malzemeleri teker teker ekleyin.

Orta ateşteki ocakta karıştırarak pişirin.

Karışım katılaşıp muhallebi haline geldiğinde ocaktan alın.

Muhallebi sıcakken fırın ve ya borcam tepsiye döküp, buzdolabında soğuyana kadar bekleyin.

Yaklaşık 2 saat.

Daha sonra soğuyan muhallebiyi dikdörtgenlere bölün.

Dikdörtgen muhallebilerin içine tarçın ve ceviz karışımını ekleyin.

Dikdörtgenleri kapatın. Geniş bir tabağa dökdüğünüz hindistan cevizine bulayın.





ELMALI CHEESECAKE





MALZEMELER

KREMASI İÇİN

1 bardak süzme yoğurt
1 vanilyalı puding
2 bardak un
1 yumurta
100 gr katı yağ
100 gr şeker
1 kabartma tozu

HAMURU İÇİN

2 bardak un
1 yumurta
100 gr katı yağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN

Küp küp doğranmış 6 elma

YAPILIŞI

Öncelikle krema için vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Puding soğuduktan sonra içerisine diğer malzemeleri ekleyerek kremayı hazırlayın.
Hamuru için ise ayrı bir kapta malzemeleri ekleyerek elinizde iyice yoğurun.
Bu işlem hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar sürsün.
Hamuru merdane yardımıyla açın
Kelepçeli kalıbı yağlayın, kalıbın zeminine ve kenarlarına hamuru yapıştırın.
Elmaları hamurun üzerine koyun.
Daha sonrada kremayı üzerine dökün.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

18 Mart 2008 Salı

BOL ÇİKOLATALI VE AHUDUDULU PASTA VE ÇİKOLATALI TOPLAR



Yeni tarifleri denerken mümkün olduğunca çikolatalı olmasını tercih ediyorum Çünkü bence çikolatasız tatlılar tatsızlar. :) Çikolatalı olan her şeyde güzel... Bugünde 2 tane bol çikolatalı tarif var. Biri elimdeki hazır pandispanyayı değerlendirmek için;

BOL ÇİKOLATALI VE AHUDUDULU PASTA
MALZEMELER
1adet üç katlı hazır pandispanya veya kendinizde yapabilirsiniz. Hazır pandispanyaların ölçüsü 26 cmlik kalıplarda tutuyor. Kendiniz pandispanya yapacağınız zaman pandispanya kalıbınıza uygun ölçülerde bir tarif kullanmalısınız.
NOT: Her pasta yaptığımda acaba hangi pandispanyayı kullansam diye düşünürüm ve tarifleri sürekli karıştırarak yapacağım pastaya uygun bir pandispanya taridi ararim.
Bu durum bana çok zaman kaybettirdiği için siteye ''PANDİSPANYA TARİFLERİ'' etiketiyle yaptığım ve bildiğim pandispanyaları, ayrı bir sayfada siteye eklemeye karar verdim!..
NOT2: Aynı şeyleri pasta kremaları içinde yapmayı düşünüyorum...
26 cmlik bir kalıp için malzemeler;
6 yumurta
6 fincan un
6 fincan şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
*kakaolu yapmak isterseniz 3-4 yemek kaşığı kakao
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri 3-5 dakika mikserle çırpın.
Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı tel süzgeçten eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.
Yalnız unun hepsini beraber değil azar azar karıştırarak.
En son kakaoyuda ekleyin ve bir süre daha karıştırın.
26 cmlik yağlanmış kelepçeli kalıbınıza karışımı ekleyin ve 170 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve keskin bir bıçakla pandispanyayı 2 veya 3 kata bölün.

KREMA İÇİN

3 çorba kaşığı nişasta (un da kullanılabilir)
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin (ben margarin kullandım)
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
KREMANIN YAPILIŞI
Ufak bir tencerede margarin hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Ocaktan alıp içine yağı ekleyin ve iyice karıştırın, mikserlede çırpabilirsiniz.
Daha sonra soğumaya bırakın.
Bu arada pastanın etrafına çikolata bandını hazırlayın.
ÇİKOLATA BANDININ YAPILIŞI
2 paket (160 gr) bitter veya kuvertür çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında ısıtın.
Çikolata bandı için yağlı fırın kağıdını kullanabilirsiniz. Yağlı kağıdı pastanızın çevresini saracak uzunlukta kesin.
Düz bir zemine koyup üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.
Buzdolabına yerleştirip, donmasını bekleyin
(benim yağlı kağıdım tek kullanımlaık olduğu için bir tepsi boyu uzunluğundaydı o yüzden ben iki adet kesitim. Bu yüzden birleştirmeye çaılışırken bir parçası kırıldı:)
Pasta kreması soğuduktan sonra, pandispanyanın önce ilk katına büyük bir bıçak veya spatula yardımıyla kremayı pürüzsüz bir şekilde sürün.
Daha sonrada ahududu sosunu kremanın üzerine sürün.
Sonra 2 katada aynı işlemi uygulayın.
Son olarak yine üçücü katada krema ve ahududu sosunu sürün.
Benim kullandığım ahududu sosu...
Krema sürme işlemi bittikten sonra kalan kremayı, krema sıkma torbasına koyup pastanın üzerine süslemeler yapın.
Buzdolabında bekleyen bitter çikolatayı pastanın etrafına sarın. Dilerseniz benim gibi kurdeleyle bağlayıp, bir süre daha donması için buzdolabında bekletin..
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın...
Diğeri ise;
ÇİKOLATALI TOPLAR
MALZEMELER
1 paket pötibör bisküvi (ben kakaolu kullandım)
125 gr margarin
3 çorba kaşığı kakao
10 çorba kaşığı toz şeker
yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çaybardağı portakal suyu
1 çay bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
Hindistan cevizi hariç malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıp, bir süre buzdolabında bekletin.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kapartıp küçük yuvarlaklar yapın.
Hindistan cevizine bulayın...

15 Mart 2008 Cumartesi

TEREYAĞLI YILDIZ KURABİYELER




Annemin 'tereyağlı kurabiyeler ağır olur' sözü zihnimin bir köşesine yazıldığından olsa gerek ki ben kurabiyeleri genelde margarinle yaparım.
Kardeşimin bana ''rehberlik dersinde her hafta içimizden biri bir şey yapıp getiriyor, bu hafta da sıra bende, ne yapalım?' diye sorduğunda bende kurabiye nasıl olur dedim ve onunda çok hoşuna gitti.

Yanlız buzdolabını açtığımda margarinin bitmiş olduğunu gördüm. Ama kurabiye fikri çok hoşuna gittiği için bende tereyağlı deneyeyim bari dedim.

Nihayetinde tereğyağlı kurabiyeleri yaptım. Fırına dizerken annem margarinsiz nasıl yaptın bunları diye sordu bende tereyağlı cevabını verince, inşallah çocuklar beğenir dedi.
Piştikten sonra deneme amaçlı kardeşime verince nasıl olduğunu sordum çok güzel dedi. Diğer gün akşam geldiğinde herkes çok beğendi eline sağlık demesi içimi rahatlatmıştı. Ve annemde beğendiğini söylemesi beni dahada mutlu etti :)

MALZEMELER

  • 200 gr tereyağ
  • 1 bardak nişasta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

  1. Geniş bir kapta oda ısısndaki tereyağ ve diğer malzemeleri yavaş yavaş karıştırın.
  2. Unu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek yine yavaş yavaş ekleyin ve hepsi karışana kadar iyice yoğurun.
  3. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldikten sonra kaptan alın.
  4. Tezgahın üzerine un serpip, hamuru oklava yardımı ile açın.
  5. Daha sonra yıldız kurabiye kalıpları ile, hamurdan kalıplar çıkartın.
  6. 170 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  7. Dilerseniz üzerlerini şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz...

10 Mart 2008 Pazartesi

MAVİ RÜYA PASTASI


Pazar günü Derya ile beraber yaptığımız pasta.
Biz adını mavi rüya koyduk. Pastanın üstünün süslemesini aslında daha farklı düşünmüştüm ama o anda şartlar öyle gerektiği için böyle bir pasta ortaya çıktı.
Aşağıda yine açıklamalı ve fotoğraflı olarak pastanın yapım aşamaların gösterdim.

MALZEMELER
Pandispanya için;


4 yumurta
3 fincan şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı süt
aldığı kadar un


Ara kreması için;
1 bardak süt
1 paket krem şanti
1 paket (80 gr) bitter veya sütlü çikolata


Üzerinin kaplaması;
Mavi, pembe, sarı şeker hamuru….



YAPILIŞI


Öncelikle şeker ve yumurtayı mikserle 5 dakika çırpın. Daha sonra içine sütü, kakaoyu ekleyerek karıştırın.

Vanilya, kabartma tozu ve unu tel süzgeçten geçirerek ekleyin ve karıştırın

Karışımı yağladığınız pandispanya kalıbına boşaltın.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin



Bu sırada kremayı hazırlayın. Sütle beraber krem şantiyi çırpn. Çikolatayı benmari usülü veya mikrodalgada ısıtıp kremşantinin içine ekleyip tekrar karıştırın.


Pandispanya piştikten sonra fırından alın soğumasını bekleyin. Daha pandispanyayı ortadan ikiye ayırıp arasına ve üzerine krema sürüp şeker hamuru ile kaplayıp, süsleyin..

7 Mart 2008 Cuma

ŞEKER HAMURLU İNGİLİZ KEKLERİ...



Dün Fermo’ya gittim. Aslında Eminönü’ne gitmemin sebebi kumaş almaktı ama oraya kadar gitmişken bari Fermo’ya da uğrayıp eksik malzemelerimi alayım dedim. Gerçi insan oraya gidince o kadar çok eksik malzemesi olduğunu düşünüyorki…


Birde siteye koymak için birkaç fotoğraf çektim.

gerçi bunlar daha çok bir daha gittiğimde almak istediğim malzemelerin fotoğrafları …
..............................................

Eve geldiğimde akşam olmuştu aldığım malzemelere bakarken canım hemen pasta yapmak istedi çok yorgundum ama bana yardım eden bir kız kardeşim ve elimde birde hazır şeker hamurum olunca yine kendimi pasta yapmaktan alıkoyamadım..

Bu arada uzun zamandır pastacılık ile ilgili yaptığım bilgi çalışmalarını -yabancı ve yerli kaynaklardan okuduğum, internetten araştırdığım ve biriktirdiğim bilgilieri- sitede yayınlamaya karar verdim.

Dün kardeşimle yaptığımız şeker hamurlu ingiliz kekli pastanın tarifi ve yapım aşamaları aşağıda fotoğraflarla anlattım…

İNGİLİZ KEKİ
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker(ajda bardağı ile)
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı buğday nişastası
75 gr oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN: hazır şeker hamuru

YAPILIŞI

3 yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri geniş bir kapta iyice kaarışana kadar çırpın.


Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek 3 dakika daha çırpın.




margarini ve sütü ekleyip bir süre daha çırpın.

karışımı kek kalıplarınıza dökün. Önceden ısıtılmış 17o derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın. Üzerinin düz olmasını isterseniz benim gibi üzerini bıçak yardımıyla düzeltebilirsiniz.



daha sonrada üzerini şeker hamuruyla kaplayın...
İNGİLİZ KEKİ HAKKINDA BİLGİ…
Bu hamurun içine kuru kayısı, kuru üzüm, badem,şekerlemeler vs.. gibi malzemelerlede yapabilirsiniz.

Bunun dışında genelde sade yapılır. (benim yaptığım gibi)
Pandispanyadan daha sert ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu yüzden özellikle şeker hamuru kullanılıcağı zaman yapılan pastalarda tercih edilir.
Bu verdiğim tarif 18 cm’lik pandispanya kalıbı için uygundur.
Zaten benimde pastaları tek kişilik yapmamın sebebi 18cmlik kalıbımın olmaması.
İsterseniz malzemeleri çoğaltarak daha büyük kalıplarda kullanabilirsiniz.
Ben fotoğraflarda görebileceğiniz kalıplarla yaptığımda 11 adet çıktı.
Ama daha fazla çıkması için kalıpları yarısından biraz daha az doldurabilirsiniz.
Çünkü ben içerisine 1,5 paket kabartma tozu kullandığım için çok kabardılar…
Lezzetli bir tadı var ayrıca çokda hafif
devam edecek…..