SİPARİŞ SİTEM:
www.pembemerdane.com

Pasta, Kurabiye ve Cupcake siparişleriniz için bana

didobutikpasta@gmail.com
veya
pembemerdane@pembemerdane.com

adresinden mail atarak ulaşabilirsiniz.

26 Nisan 2008 Cumartesi

ELBİSE KURABİYELER


Profilimde de belirttiğim gibi moda ve tasarım konusuyla da ilgileniyorum ve bunlarla ilgili kafamda epeyce bir proje var!..

Bunun için şu anda moda tasarım eğitimi alıyorum.
Bu elbise şeklindeki kurabiyelerde moda tasarım kursunda ki arkadaşlarım için.
Aslında çizimlerimi de siteye koymak istiyorum ama bu tamamen farklı bir konu olduğu için şu anda uygun olduğunu düşünmüyorum..
Kim bilir belki ileride kafamda ki projeleri hayata geçirdiğimde herkes tasarımlarımı görebilir..
(yani inşallah:)
Kurabiye tarifi:
15o gr margarin (oda sıcaklığında)
1 Büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-4 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un
YAPILIŞI
Genişce bir kabın içine margarin, yumurta, pudra şekeri, nişasta ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
Daha sonra yine yavaş yavaş yoğurarak kakaoyu ekleyin.
Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra hamur kenditoparlanana kadar iyice yoğurun.
Daha sonra hamuru merdaneyle çok kalın olmayacak şekilde açın.
Kurabiye kalıplarıyla hamurdan şekilleri çıkartın ve tepsiye dizin.
180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Üzerleri hafif kızarınca fırından alın ve soğumaya bırakın.
Üzerlerini şeker hamuru ile süsleyin...

20 Nisan 2008 Pazar

PASTACI BURCU'YLA ŞEKER HAMURU EĞİTİMİ :)



ŞEKER HAMURU KURSU


Günlerdir beklediğim gün nihayet geldi ve dün Akatlar'da ki Eye's Pasta Malzemeleri'nde ki kursu katıldım.
Pasta malzemeleri dükkanına ilk girdiğimde beni yüzlerce pasta malzemelerinin yanında Berna Hanım tüm sıcaklığı ile karşıladı.
Ve tabiki eğitim alacağımız öğretmenimiz, blogunu ve harika çalışmarını uzun süredir takip
ettiğim Pastacı Burcu.
Kendisiyle tanışmayı uzun süredir istiyordum. Burcu Hanımla tanışmak, ondan 8 saatlik bir eğitim almak çok güzeldi.
Eğitimde 6 kişiydik ve hepimizin sorularına büyük bir özveri ve içtenlikle cevap verip, ilgilendi.
Burcu Hanımın aralarda bile peşini bırakmayarak sorduğum onlarca soruya tüm samimiyetiyle cevap verdi.

Kendisinden bu 8 saat boyunca çok şey öğrendim.
Pandispanya ve şeker hamuru yapmanın inceliklerinden tutun, krema ve ganaş yapımına..
PASTANIN KAPLANMAMIŞ HALİ
KAPLANMIŞ VE SÜSLENMİŞ HALİ
Bu 8 saatlik eğitimin sonunda da işte yukarıda ve aşağıda görebileceğiniz bu pasta ortaya çıktı.
Eğer pastalara ve şeker hamuruna ilginiz varsa -ki bu siteyi ziyaret ettiğinize göre muhtemelen vardır- sizlere akatlardaki şeker hamuru eğitimlerine katılmanızı tavsiye ederim...
BURCU HANIM PASTAMI FOTOĞRAFLARKEN...
EĞİTİMDEN HEMEN SONRA SERTİFİKALARIMIZI ALDIK...
BURDA DA EVE GELDİKTEN SONRA FOTOĞRAFLADIĞIM;
PASTAM, BURCU HANIM'IN VERDİĞİ PASTA KUTUSU, EĞİTİMDE KULLANDIĞIMIZ PASTA MALZEMELERİ ÖNLÜĞÜM, EĞİTİM SONRASI ALDIĞIM, SERTİFİKA VE DERS NOTLARIM...
BU GÜZEL PASTALARDA PASTA MALZEMELERİ DÜKKANININ VİTRİNİNDEN...

8 Nisan 2008 Salı

MELEK ANNEM PASTASI

MELEK ANNEM İÇİN TASARLADIĞIM SADE VE DERİN BİR PASTA





SADE PANDİSPANYA İÇİNDE KROKANLI VE ÇİKOLATA KREMALI...





SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNECİM...



2 Nisan 2008 Çarşamba

MOR PASTACIKLAR ve BOL ÇİKOLATALI KEK TARİFİ



Nihayet ''tek kişilik pastacıklar'' yazımda söz verdiğim bir sonraki yazıyı ve tarifi yazabiliyorum. Bazen insan her şeyden uzaklaşabiliyor ve bir türlü ne kadar çok yazmak istesede yazamıyor.. İşte bende öyle oldum galiba.
Ama önemli olan böyle durumları çabuk atlatmak ve bir an önce toparlanıp hayallerin peşinden koşmaya devam etmek....


BOL ÇİKOLATALI KEK TARİFİ

3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
80 gr (1 paket bitter çikolata)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
Daha sonra süt ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Mikro dalgada bitter çikolatayı eritip, karışıma ekleyin.
Tel süzgeçten geçirdiğiniz vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
Unuda yine süzgeçten eleyerek yavaş yavaş ekleyin.
Dikdörtgen borcamı yağlayarak karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Kurabiye veya küçük pasta kalıplarıyla şekil verip üzerini nutella sürün.
Daha sonra dilerseniz şeker hamuruyla kaplayın.