SİPARİŞ SİTEM:
www.pembemerdane.com

Pasta, Kurabiye ve Cupcake siparişleriniz için bana

didobutikpasta@gmail.com
veya
pembemerdane@pembemerdane.com

adresinden mail atarak ulaşabilirsiniz.

22 Eylül 2008 Pazartesi

PROFİTEROL TARİFİ



Geçen hafta iftara gelen misafirlerimiz için yaptığım profetirol. Herkes çok beğenerek yedi, gerçektende tadı çok güzel olmuştu.

Ben üç top yedim hatta :). Çünkü iftardan sonra canım çok tatlı istiyor, özellikle çikolatalı tatlıları...

Eğer sizde benim gibi iftardan sonra böyle çikolatalı tatlıları arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim...

MALZEMELER

Hamur İçin

1 su bardağı su

50 gr margarin

1 su bardağı un

3 adet büyük boy yumurta

1 çay kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

Kreması için

3 adet yumurta

3 çorba kaşığı un

6 çorba kaşığı toz şeker

1 su bardağı süt

1 paket şekerli vanilin

Sosu için

1 paket hazır çikolatalı sos

2,5 su bardağı süt

Hazırlanışı

Tencere suyu kaynatıp içine margarin, tuz ve toz şekeri ekleyin.

Unu ekleyip karıştırın. Hamurunuz koyu bir kıvam alana kadar çırpma teliyle karıştırmaya deva edin.

Daha sonra cam bir kabın içine alın.

Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
Fırınınızı 2000 dereceye getirin.

Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırın. 5 dakika dinlendirin.

Fırın tepsinizi yağlı kağıt serin. 1 tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekilde tepsiye koyun.

Tepsiyi önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun.
20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra fırını 150 dereceye getirin ve 25 dakika daha pişirin. Piştikten sonra fırını kapatın.. Fırının kapağını açmadan içinde 10 dakika daha fırın sıcağında bekletin.

p>

Krema için; süt dışında ki tüm malzemeyi tencereye alıp, karıştırın. sütü azar azar ekleyip karışmaya devam edin. Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı krema sıkma torbasına koyun.

Fırından hamurları çıkartın. Bıçak yardımıyla kopmayacak şekilde ortadan biraz kesin.

İçlerine krema sıkma torbasındaki kremayı hamuların içine sıkın.

Çikolata sosunu sütle hazırlayın. Soğutun ve profiterollerin üzerine dökün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Dido'nun Notu: Servis yapana kadar buzdolabında bekletin

10 Eylül 2008 Çarşamba

Çok Çikolatalı Cheesecake



Oruçluyken canımın çektiği tek şey tatlı ve tabiki çikolata.

Bende ikisini bir arada tadabileğim bir tarif ararken Selin'in güzel sitesinde çok çikolatalı cheesecake tarifini (elimdeki malzemelere göre çok az değiştirerek) denemeye karar verdim.

Gerçektende çok çikolatalı ve lezzetli bir şey çıktı ortaya. Ben ağır olmasın diye üzerine çikolatalı sos koymak yerine meyveli dondurmayla servis yaptım. Çok yakıştı, meyve soslarıyla da denenebilir demek......

Çok Çikolatalı Cheesecake



malzemeler

Taban malzemesi:

1,5 paket ülker kakaolu bisküvi
150 gr. tereyağı
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
1 paket vanilya

Çikolatalı Peynirli Karışım İçin:

2 paket labne peyniri (200 gr. x 2)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 kutu hazır krema (200 gr.)
1 yumurta
2 paket sütlü çikolata (80 gr. x 2)
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
2 dolu yemek kaşığı un vaya nişasta
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Önce tabanı hazırlayın. Bunun için bisküvileri rondodan geçirin. 150gr tereyağını eritin ve üzerine bitter çikolatayı parçalayarak tereyağının sıcağıyla erimesini sağlayın. Biraz soğuması için bekleyin. Derin bir kabın içerisine bisküvileri koyup üzerine erittiğiniz tereyağını - çikolata karışımını dökün. Kaşık yardımıyla karıştırıp vanilyayı ekleyin. El blenderı ile hamur kıvamına getirin.

26cmlik kalıbınızın tabanına göre yuvarlak bir yağlı kağıt kesip, tabana yerleştirin. Bisküvi karışımını döküp, elinizle düzeltip buzdolabına kaldırın.

Çikolatalı Peynirli karışımın hazırlanışı ise şöyle; Küçük bir tencerede kremayı kaynatın, ocağı kapatın, sıcak haldeki kremanın içine çikolataları atıp, karıştırarak erimesini sağlayın.

Derin bir kabın içine labne peyniri, çikolatalı karışım, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve yumurtayı alıp mikserle çırpın.

Buzdolabından kalıbı çıkarın ve cheesecake tabanının üzerine hazırladığınız peynirli karışımı döküp yüzeyini düzeltin.

175 derecedeki önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dk. pişirin.

Fırını kapatıp kapağını açmadan cheesecake ılınana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. 1 gece buzdolabında bekletin.

Dilerseniz soslarla servis yapabilirsiniz.....

Bir de bu var: Çilekli Cheesecake

5 Eylül 2008 Cuma

Domatesli Pilav & Ramazan Notları


Bu ramazan iftar saati yaklaşırken tv'deki hocalardan ramazanın güzellikleriyle ilgili sohbetleri izlerken(dinlerken) , hocanın anlattıklarının etkisiyle şu düşüncelere kapıldım. İnsanoğlu ne kadar çok şeye sahipse, o kadar çok şeyin eksikliğini hissediyor sanki.

Zira ülkemizi ziyarete gelen yabancı bir turist Türkiye ile ilgili gözlemlerini şöyle aktarıyor; Anadolu'nun köylerinde zorluklar içerisinde yaşamını sürdürmeye çalışan, o sıcak samimi insanların mutlu yaşantılarını malesef şehir hayatında ki tüm olanak ve varlığa rağmen göremediğini söylemiş.

Düşününce bu gözlemci turiste hak vermemek elde değil, elimizde her imkan olduğundan, istediğimizi çok çabuk elde ettiğimizden olsa gerek sahip olduklarımızın kıymetini bilmiyoruz gibi geldi bana.

İstediğimizi çok çabuk elde ettiğimizden kastım büyük paralarla alınan lüks ürünler değil, bir ekmeği bile bulamayan yada zar zor bulan insanlara kıyasla, süper marketlerde bize çeşit çeşit markalarla sunulan ürünlerden hangisini alacağımızı düşünmemiz bile düşününce büyük bir lüks oluveriyor...
Bu ince düşüncelerde ne yazıkki şehir hayatının koşuşturmalarında, stresli yaşamında çok zor gibi gözüküyor ve malesef yaşamımızda ilk sıraları alamıyor.

İnşallah bu düşüncelerim ramazan ayı boyunca ve yaşamımın kalan kısmımda aklımda olur ve yaşantıma yansıtmayı başarabilirim. Zaten hep çalışarak, çaba sarfedilrken kazanılan şeylerin kıymetinin çok daha iyi bilindiğinin farkında olmuşumdur.

Bu düşüncelerimden sonra İstanbul'u ne kadar çok sevsemde küçük bir köyde yaşamak istedim bir anda, huzurlu, sakin, isteklerin azaldığı ve tabiki trafiksiz :)
....................................................................................................................
Hazır ramazanla ilgili yazmışken iftar sofraların vazgeçilmezi bir pilav tarifi vermek istedim, domatesli pilav benim çok sevdiğim pilavlar arasındadır ilk defa kendim yaptım, gayet lezzetliydi.
Domates Pilavı
1 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
1çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı kaynamış su
2-3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
Pirinci güzelce yıkayıp temizleyin, bir müddet suda bekletin. Arada yıkayıp suyunu değiştirin.
Tencereye tereyağını koyup eritin, domatesleri içine rendeleyin ve kavurun.
Pirinçleri ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurun.
2 su bardağı kaynamış suyu ve tuzu ekleyip, tencerenin üstüne havlu kağıt koyup kapağını kapatıp demlenmesini sağlayın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Mükemmel bir pilav nasıl yapılır?
Bu linkten öğrenebilirsiniz...
Bu arada iftara 3,5 saat kaldı :)