SİPARİŞ SİTEM:
www.pembemerdane.com

Pasta, Kurabiye ve Cupcake siparişleriniz için bana

didobutikpasta@gmail.com
veya
pembemerdane@pembemerdane.com

adresinden mail atarak ulaşabilirsiniz.

13 Mart 2009 Cuma

Frambuazlı Ağlayan Pasta



Ağlayan Pastayı herkes bilir... Çok pratik ve lezzetli bir tariftir. Geçen haftalarda acil gelen bir misafirimiz için yapmıştım. Daha önce tarifini yayınlamıştım. Burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bunun tek farkı üzerinde frambuaz olması. Ama görüntüsünü ve frambuaz çikolata uyumunu çok sevdiğim için tekrar paylaşmak istedim sizlerle... Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim... Süperdi...
Bunlar diyetime ihanet olsada yemeden ve yayınlamadan duramıyorum işte... :)

12 Mart 2009 Perşembe

Pembe Merdane'nin Blogu Açıldı....


Ablacım Pembe Merdane'nin Blogunu açtı!... Bildiğiniz gibi Dido Butik Pasta'nın sipariş sitesi ''Pembe Merdane''. Ablamla birlikte kurduğumuz Pembe Merdane'de ki butik pastaları, kurabiyeleri ve cupcakeleri birlikte tasarlıyoruz. Mutfağı çok seven ablacım Pembe Merdane'nin blogunu açtı ve yaptığı yemeklerin tariflerini yayınlamaya başladı... Artık ablamın tariflerini benim blogumdan değil Ablamın blogundan alabilirsiniz... Ablacığıma burdan başarılar diliyorum.

Dido'nun Notu: Sanırım aynı evde ve mutfakta yemek yapıp iki ayrı yemek blogu olan sadece ablamla benimdir! :)

www.pembemerdane.blogspot.com

8 Mart 2009 Pazar

Ev Yapımı Kandil Simitleri & Hayırlı Kandiller



Öncelikle herkesin kandili mübarek olsun. Dünyaya en kusursuz İnsan'ın geldiği bu kutlu gün tüm Müslüman Alemine mübarek olsun! Allah dualarınızı kabul etsin! Bu günün olmazsa olmazlarından kandil simitlerinizi kendiniz yapmak isterseniz aşağıda ki tarif süper! Ablamın yapmış olduğu kandil simitlerini şu anda keyifle yiyiyorum!

Malzemeler

2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta (bir içine bir de üzerine sürmek için sarısı)
3 çorba kaşığı yoğurt (yoğurdun suyunu ayırmadan ekleyin)
1 tatlı kaşığından biraz fazla mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un(yaklaşık 3-3,5 su bardağı alıyor)
Süslemek için çörek otu,susam

Yapılışı

Hamuru hazırlamak için önce kuru malzemeleri kaba koyun.(un,mahlep,şeker,kabartma tozu) Daha sonra ortasını açarak yumurta,yoğurt,zeytinyağı ve tereyağını koyun. Orta kısımda sıvı malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş kuru malzemeyi etrafından alarak beraber yoğurmaya başlayın. Hamuru hazırladıktan sonra 5-10 dakika bekletin. Daha sonra elimizle bezeler oluşturup ortası boşluk kalacak çemberler halinde simitlerinizi oluşturun. Yağlı tepsiye dizin. Üzerilerine yumurta sarısı sürerek çörek otu ve susam serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet Olsun

5 Mart 2009 Perşembe

Limonlu ve Damla Çikolatalı Kek



Limonlu kek annemin en sevdiği keklerden bende bu keki sırf annemin isteği üzerine yapıyorum zaten. Hatta sitede cevizli limonlu kek tarifine de ulaşabilirsiniz. Tabiki onuda annem için yapmıştım. Ben keki kakaolu yada çikolatalı severim. İçinde illaki bir şeyler olmalı. Sadeyi veya limonlu gibi ''beyaz'' kekleri yesemde olur yemesemde. Hatta sırf pufur pufur yumuşacık olduğu için yerim, tadından değil yani. :)Bu yüzden içindeki damla çikolata benim damak zevkime hitap ediyor. Ama kendime haksızlık etmeyeyim bu kekimi gerçekten beğenerek yedim. Belkide içinde damla çikolata olduğundandır!..

Uzun zamadır tarif vermiyorum farkındayım, o yüzden uzatmadan tarife geçeyim...

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 limonun suyu
Yarım limon rendesi
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 bardak damla çikolata
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Öncelikle yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Süt, yağ, limonun suyu ve limon rendesini ekleyip, mikserle çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu, vanilin ve unu eleyerek ekleyip kıvamını alana kadar çırpın.
Damla çikolatayı en son ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
Ortası delik kek kalıbınızın içine karışımı boşaltın
175 derecelik fırında pişirin.

Dido'nun notu: Kekin piştiğini anlamak için; Yaklaşık 25 dk fırının kapağını açmayın, daha sonra pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdanı kekin ortasına batırın. Eğer kürdanı çıkardığınızda hamur yoksa pişmiş demektir.