SİPARİŞ SİTEM:
www.pembemerdane.com

Pasta, Kurabiye ve Cupcake siparişleriniz için bana

didobutikpasta@gmail.com
veya
pembemerdane@pembemerdane.com

adresinden mail atarak ulaşabilirsiniz.

10 Eylül 2008 Çarşamba

Çok Çikolatalı Cheesecake



Oruçluyken canımın çektiği tek şey tatlı ve tabiki çikolata.

Bende ikisini bir arada tadabileğim bir tarif ararken Selin'in güzel sitesinde çok çikolatalı cheesecake tarifini (elimdeki malzemelere göre çok az değiştirerek) denemeye karar verdim.

Gerçektende çok çikolatalı ve lezzetli bir şey çıktı ortaya. Ben ağır olmasın diye üzerine çikolatalı sos koymak yerine meyveli dondurmayla servis yaptım. Çok yakıştı, meyve soslarıyla da denenebilir demek......

Çok Çikolatalı Cheesecake



malzemeler

Taban malzemesi:

1,5 paket ülker kakaolu bisküvi
150 gr. tereyağı
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
1 paket vanilya

Çikolatalı Peynirli Karışım İçin:

2 paket labne peyniri (200 gr. x 2)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 kutu hazır krema (200 gr.)
1 yumurta
2 paket sütlü çikolata (80 gr. x 2)
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
2 dolu yemek kaşığı un vaya nişasta
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Önce tabanı hazırlayın. Bunun için bisküvileri rondodan geçirin. 150gr tereyağını eritin ve üzerine bitter çikolatayı parçalayarak tereyağının sıcağıyla erimesini sağlayın. Biraz soğuması için bekleyin. Derin bir kabın içerisine bisküvileri koyup üzerine erittiğiniz tereyağını - çikolata karışımını dökün. Kaşık yardımıyla karıştırıp vanilyayı ekleyin. El blenderı ile hamur kıvamına getirin.

26cmlik kalıbınızın tabanına göre yuvarlak bir yağlı kağıt kesip, tabana yerleştirin. Bisküvi karışımını döküp, elinizle düzeltip buzdolabına kaldırın.

Çikolatalı Peynirli karışımın hazırlanışı ise şöyle; Küçük bir tencerede kremayı kaynatın, ocağı kapatın, sıcak haldeki kremanın içine çikolataları atıp, karıştırarak erimesini sağlayın.

Derin bir kabın içine labne peyniri, çikolatalı karışım, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve yumurtayı alıp mikserle çırpın.

Buzdolabından kalıbı çıkarın ve cheesecake tabanının üzerine hazırladığınız peynirli karışımı döküp yüzeyini düzeltin.

175 derecedeki önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dk. pişirin.

Fırını kapatıp kapağını açmadan cheesecake ılınana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. 1 gece buzdolabında bekletin.

Dilerseniz soslarla servis yapabilirsiniz.....

Bir de bu var: Çilekli Cheesecake

10 yorum:

zerrin - misss dedi ki...

Didemciğim, şahane bir şey bu..

Çıldırtıcı :)

Ellerine sağlık

sevgiler

Didem Gül - Dido Butik Pasta dedi ki...

Misssciğim teşekkürler. Gerçektende çikolata tutkunları için söylediğin gibi kışkırtıcı :):)

Halenze Özlem dedi ki...

mm bayıldım valla gece gece kalkıp yapasım geldi yapsammı . yok yapmiimm. yapiimm yapiimmm ama yapmamam lazım dyete başlıycam aslında yapsam varyaaaaaaaaaa......

ellerine sağlık didemcim harika olmuş..

Didem Gül - Dido Butik Pasta dedi ki...

Halenze özlem bu ne güzel bir tesadüf ya siteni daha dün keşfettim (çok gecikmişim o ayrı) ve bir daha ki postumda senin nekadar güzel yazılar yazdığından bahsetcektim ki sen bana misafir olmuşsun. Çok tesekkür ederim beğenmene çok sevindim . ama bence dene denede banada nasıl olduğunu yaz bende rejimdeyim ona bakarsan :) amabi dilimden birşey olmaz dimi canıım :)

elmaşekeri dedi ki...

Ellerine saglik canim
Sevgilerimle.....

ismail YK dedi ki...

dido köylüye katılıyorum, oruç senin başına vurmuş. "bunu" değil "bu mu" "takib" değil "takip" :))

Didem Gül - Dido Butik Pasta dedi ki...

olsun işte ya böylece daha çok yorumum oluyo yayınlamaya devam yanii :)

Didem Gül - Dido Butik Pasta dedi ki...

ismail yk yani sevalcim:) olabilir canım yaaa. ama bilerek yazdım takib diyee anladınn:)

prıltı2 :) dedi ki...

neyse sen ne yazarsan yaz biz yine de takib ediyok :) ama sadece takip etmek olmuyo datmak lazım bu lezzetlerü anladın sen oni :)

ötekiyüzüm dedi ki...

didemciiimm
bugün senin tariflerinden ahudidolu pastayı yaptım:)
çok güzel oldu herkes bayıldı tarifini sordu senin bloğun adresini verdim.
sen bu işi biliyosun