10 Eylül 2008 Çarşamba
Çok Çikolatalı Cheesecake
Oruçluyken canımın çektiği tek şey tatlı ve tabiki çikolata.
Bende ikisini bir arada tadabileğim bir tarif ararken Selin'in güzel sitesinde çok çikolatalı cheesecake tarifini (elimdeki malzemelere göre çok az değiştirerek) denemeye karar verdim.
Gerçektende çok çikolatalı ve lezzetli bir şey çıktı ortaya. Ben ağır olmasın diye üzerine çikolatalı sos koymak yerine meyveli dondurmayla servis yaptım. Çok yakıştı, meyve soslarıyla da denenebilir demek......
Çok Çikolatalı Cheesecake
malzemeler
Taban malzemesi:
1,5 paket ülker kakaolu bisküvi
150 gr. tereyağı
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
1 paket vanilya
Çikolatalı Peynirli Karışım İçin:
2 paket labne peyniri (200 gr. x 2)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 kutu hazır krema (200 gr.)
1 yumurta
2 paket sütlü çikolata (80 gr. x 2)
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
2 dolu yemek kaşığı un vaya nişasta
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Önce tabanı hazırlayın. Bunun için bisküvileri rondodan geçirin. 150gr tereyağını eritin ve üzerine bitter çikolatayı parçalayarak tereyağının sıcağıyla erimesini sağlayın. Biraz soğuması için bekleyin. Derin bir kabın içerisine bisküvileri koyup üzerine erittiğiniz tereyağını - çikolata karışımını dökün. Kaşık yardımıyla karıştırıp vanilyayı ekleyin. El blenderı ile hamur kıvamına getirin.
26cmlik kalıbınızın tabanına göre yuvarlak bir yağlı kağıt kesip, tabana yerleştirin. Bisküvi karışımını döküp, elinizle düzeltip buzdolabına kaldırın.
Çikolatalı Peynirli karışımın hazırlanışı ise şöyle; Küçük bir tencerede kremayı kaynatın, ocağı kapatın, sıcak haldeki kremanın içine çikolataları atıp, karıştırarak erimesini sağlayın.
Derin bir kabın içine labne peyniri, çikolatalı karışım, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve yumurtayı alıp mikserle çırpın.
Buzdolabından kalıbı çıkarın ve cheesecake tabanının üzerine hazırladığınız peynirli karışımı döküp yüzeyini düzeltin.
175 derecedeki önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dk. pişirin.
Fırını kapatıp kapağını açmadan cheesecake ılınana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. 1 gece buzdolabında bekletin.
Dilerseniz soslarla servis yapabilirsiniz.....
Bir de bu var: Çilekli Cheesecake
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Didemciğim, şahane bir şey bu..
Çıldırtıcı :)
Ellerine sağlık
sevgiler
Misssciğim teşekkürler. Gerçektende çikolata tutkunları için söylediğin gibi kışkırtıcı :):)
mm bayıldım valla gece gece kalkıp yapasım geldi yapsammı . yok yapmiimm. yapiimm yapiimmm ama yapmamam lazım dyete başlıycam aslında yapsam varyaaaaaaaaaa......
ellerine sağlık didemcim harika olmuş..
Halenze özlem bu ne güzel bir tesadüf ya siteni daha dün keşfettim (çok gecikmişim o ayrı) ve bir daha ki postumda senin nekadar güzel yazılar yazdığından bahsetcektim ki sen bana misafir olmuşsun. Çok tesekkür ederim beğenmene çok sevindim . ama bence dene denede banada nasıl olduğunu yaz bende rejimdeyim ona bakarsan :) amabi dilimden birşey olmaz dimi canıım :)
Ellerine saglik canim
Sevgilerimle.....
dido köylüye katılıyorum, oruç senin başına vurmuş. "bunu" değil "bu mu" "takib" değil "takip" :))
olsun işte ya böylece daha çok yorumum oluyo yayınlamaya devam yanii :)
ismail yk yani sevalcim:) olabilir canım yaaa. ama bilerek yazdım takib diyee anladınn:)
neyse sen ne yazarsan yaz biz yine de takib ediyok :) ama sadece takip etmek olmuyo datmak lazım bu lezzetlerü anladın sen oni :)
didemciiimm
bugün senin tariflerinden ahudidolu pastayı yaptım:)
çok güzel oldu herkes bayıldı tarifini sordu senin bloğun adresini verdim.
sen bu işi biliyosun
Yorum Gönder