SİPARİŞ SİTEM:
www.pembemerdane.com

Pasta, Kurabiye ve Cupcake siparişleriniz için bana

didobutikpasta@gmail.com
veya
pembemerdane@pembemerdane.com

adresinden mail atarak ulaşabilirsiniz.

13 Şubat 2008 Çarşamba

ŞEKER HAMURLU BEBEK KURABİYELERİ

Sevdiğim insanlara hediye verirken genelde hazır satın almaktansa kendim bir şeyler hazırlamak beni her zaman daha mutlu eder.

Bu kurabiyeleri çok sevdiğim iki kardeş Tuğçe ve Gülce için yaptım. İçine koyduğum kutu dahil herşeyi çok özenerek kendim hazırladım.

Kendileri şu anda pek anlamasada anneleri ve herkes çok beğendi :)

KURABİYE TARİFİ

Oda sıcaklığında 150 gr margarin

1 büyük boy yumurta

1 çay bardağı buğday nişastası

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un

KURABİYENİN HAZIRLANIŞI

Genişçe bir kabın yağı, pudra şekerini ve yumurtayı koyun ve yoğurun.

Nişasta ve unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.

Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra hamur kendi
toparlanana kadar iyice yoğurun.

Daha sonra hamuru merdaneyle çok kalın olmayacak şekilde açın.

Kurabiye kalıplarıyla hamurdan şekilleri çıkartın ve tepsiye dizin.

180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerleri hafif kızarınca fırından alın ve soğumasını bekle

PRATİKŞEKER HAMURU TARİFİ

yarım bardak su

yarım bardak nişasta

yarım bardak pudra şekeri

1 kaşık tereyağ

çok az kırmızı gıda boyası

hamuru yoğurmak için bir miktar daha nişasta

kurabiyeye yapıştırmak için bal

PRATİK ŞEKER HAMURUNUN HAZIRLANIŞI

1. Nişasta, pudra şekeri, tereyağı ve ılık suyu tavaya yavaş yavaş ekleyin.
2. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak yumuşak bir macun kıvamına gelince tavadan alın.
3. İyice soğuduktan sonra kırmızı gıda boyasını pembe renk elde etmek için çay kaşığının ¼’ü kadar hamura ekleyip iyice yoğurup hamurun her tarafına dağılmasını sağlayın.

4. Şeker hamurunu oklavayla açtıktan sonra, kurabiye hamuruna verdiğiniz şekillerin aynısını verin.
5. Soğuyan kurabiyelerin üzerine bal yardımıyla şeker hamurunu yapıştırıyoruz

16 yorum:

aslı kaya dedi ki...

Kurabiyelerin çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım. Şeker hamurlu tarifler de görsel oldukları için daha bir albenili oluyor. Verdiğin hamur tarifini jelatin, gliserin ve glikoz koymadan aynen tarifteki gibi mi yaptın daha önce bu malzemeler olmadan yapıldığını görmedim ve bu malzemeleri bulmak ta kolay olmuyor. Ben de bu hamurla oynamak istiyorum fakat bir türlü kısmet olmadı.Eğer bu kadarsa hemen deneyeceğim.Ayrıca blogun hayırlı olsun.Sevgiler......

ezgi uğurlu dedi ki...

merhaba canım ne kadar şirin ne kadar tatlı olmuş kurabiyeler.ellerine saglık.ayrıcabebişlerde çok tatlılar mahsallah.allah bağışlasın.kocaman sevgiler

http://illedeyemek.blogcu.com/ dedi ki...

Elinize sağlık görüntü çok iştah açıcı...

didem gül dedi ki...

merhaba aslıcım. şeker hamuru tarifi aynen yazdığım gibi. ama ben bu tarifi pasta kaplamada hiç kullanmadım sadece kurabiyelerin üstlerinde çalıştığım bi şeker hamuru. lezzet açısından bu daha çok hoşuma gittiği için bunu kullandım. yoksa dediğin gibi klasik şeker hamurunda yazdığın türde malzemeler var. ama eğer istanbuldaysan onlarıda rahatlıkla bulabilirsin veya hazır olanı deneyebilirsin.

didem gül dedi ki...

hilal ve ezgi güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim

Hande dedi ki...

Nefis görünüyorlar cnm ellerine sağlık:)

NUR BANU dedi ki...

bu kurabiyeler o kadar harika gözüküyoki...hemde çok iştah açıcı tabi renkli şeker hamurları da görünümünü çok güzelleştiriyo sevdiğin insaNLAR İÇİN BU KADAR ÖZENMEN ÇOK GÜZEL SEVGİLER.....

aydan dedi ki...

didem bütün yaptıkların çok güzel gözüküyo tatlarıda çok güzell yeğenlerime yaptığın için saoll:)

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

MERHABA

ŞEKER HAMURU TARİFİNİZ İLGİMİ ÇEKTİ. YALNIZ TEREYAĞI ERİTEREK Mİ ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAK OLARAK MI KULLANIYORUZ...

AYRICA BÜTÜN TARİFLER ÇOK GÜZEL... ELLERİNİZE SAĞLIK...

SICACIK SEVGİLER...

Didem Gül dedi ki...

merhaba aysel hnm

tereyağını eriterek kullanıyoruz. eritileceği için dolapta yada oda sıcaklığında olması farketmiyor. Teşekkürler!

gülümsee dedi ki...

canım benım emegıne ellerıne saglık hersey muhtesem olmus :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Didem Hanım,
Siteniz çok güzel. Ellerinize sağlık.
Ben bir Türkçe sevdalısı olarak; affınıza sığınarak özgeçmiş kısmındaki imla hatalarını düzeltip tarafınıza gönderiyorum. Umarım dikkate alırsınız.
Romanya'dan sevgiler...

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Mezunu. Mesleğiyle ilgili olarak moda, marka, markalaşma, ve tasarımla ilgileniyor. Bunun dışında pasta yapmayı da çok seviyor. Pastalarını ve diğer çalışmalarını sayfasında yayınlıyor. Hayalindeki butik pastaneyi henüz gerçek hayata geçiremediği için bu sayfayla yetiniyor. Herkese sevgiler...

dido butik pasta dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Özgeçmişimi bir kaç kez değiştirdiğim için sanırım kaydederken bazı sorunlar olmuş. Küçük harf hataları gibi :)..
Gerekli düzeltmeleri yaptım.

Sevgiler..

hamit tanınmış dedi ki...

Böyle daha iyi olmuş..

elif yucel dedi ki...

mrb didem hanım..verdiğinz pratik şeker hamurunu denedim..bardak olarak su bard.kaşık olarakta yemek kaşığı olarak kullandım...hamur çok yağlı oldu,cıvıdı..2.denememde yağını çok az koymama ragmen yine cıvık oldu..şekil verip kurumasını bekledim terleme yaptı...acab yağ koymadan yapsam nasıl olur..bunun püf noktası nedir....durudukça cıvımaması gerekir aslında..şimdiden teşekkürler...yaptıklarınz çok güzel..ellerinize sağlık...

elif yucel dedi ki...

mrb didem hnm..verdiğinz pratik şeker hamuru tarifini aynen uyguladım.hamur çok cıvık ve yağlı oldu...2.denememde yağı çok az koymama rağmen yine ycıvıdı hamur ve terleme yaptı..daha koyu kıvamlı hamur elde etmek için ne yapmak gerekir..yağı koymasak olurmu.....şimdiden teşekkürler..yaptıklarınız çok güzel..ellerinize sağlık..iyi çalışmalar..