Pırıltı sofrasının tariflerini yazmaya ilk önce sofranın en sevileni olduğu için pastadan başlıyorum.
Önce Kakaolu ve vişne sulu pandispanya'dan başlıyayım;
Önemli not: Pandispanya 18 cm'lik kelepçeli kalıp için uygundur. Daha büyük bir kalıp kullanırsanız başarısız olur...
MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak un
Yarım çay bardağı vişne suyu
Yarım su bardağı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Şekeri ikiye bölün. Şekerin yarısı ile yumurtanın aklarını, diğer yarısı ile de sarılarını çarpın.
Yumurtanın akları beyaz beze kıvamına gelene kadar, sarılarınıda rengi açılıp mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip, tahta kaşıkla karıştırın.
Çırptığınız yumurtaların sarılarına ve şekerine, mayonez kıvamına ulaşınca vişne suyunu ekleyin ve alttan üste doğru karıştırmaya başlayın.
Bu karışıma azar azar karıştırdığımız kuru malzemeden ekleyip, tekrar alttan üste doğru tahta kaşıkla karıştırın.
Kuru karışımın sıvı karışıma iyice yedirmemiz gerekmektedir. En son kalan akları ilave edip karışımı alttan üste spatula ile karştırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin.
Kalıbınızın içine tabanına yağlı kağıt yerleştirip, karışımı kalıba yayın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk pişirin.
Pandispanya piştikten sonra tezgaha çıkarın. Fırın teli üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın.
Pandispanya soğurken bu arada kremasını hazırlayın...
KREMA MALZEMELERİ
1 paket krema (küçük kutu)
2 paket bitter çikolata (80 gr'lık)
KREMANIN YAPILIŞI
Kremayı küçük bir tencerede kaynatın.
Çikolayaları küçük parçalara bölün, kaynayan kremanın içerisine çikolataları ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Çikolatalar eridikçe kremanın rengi koyulaşacaktır. Soğuması için buzdolabına kaldırın.
İÇ MALZEMESİ
1 doğranmış büyük muz
250gr dilimlenmiş çilek
ÜZERİN SÜSLENMESİ İÇİN
Pembe ve mavi hazır şeker hamuru
Kelebek şeklinde kurabiye hamuru
Krema ve pandispanya soğurken bu arada şeker hamurunuz renklendirebilirsiniz...
Soğuyan pandispanyayı 3'e bölelim. Ara katlara hazırladığımız çikolatalı kremayı sürüp muz ve çilekleri serpiştirin. En üst kısmada kremayı sürüp soğumasu için yine buzdolabında bekletin.
Buzdolabından çıkartığınız kremalı pastayı açtığınız mavi şeker hamuruyla kaplayın, üzerinede pembe kelebekleri suyla yapıştırın....
7 yorum:
Çok güzel bir pasta olmuş, ellerinize sağlık,afiyetler olsun, sevgiler...
Canım adaşımmm,
Pek güzel bir pasta olmuş bu, hele adına bayıldım:))
Ellerine sağlık şekerim,
Sımsıcak sevgiler, öptümm.....
güzel yazmışın resimlerinide koymuşunda ben nasıl yapcam bunu?çok güzel yerim amaa
Didemcim pastan harika olmuş, hele renklerine bayıldım..Ellerine sağlık canımcım,
Sevgiler..
Diedemciğim pek cici pek tatlı bir pasta olmuş ellerine sağlık!!!
Sevgilerr...
sofram ve adaşım çok teşekkürler beğenmenize çok sevindim,
boss, yapılışını ayrıntılarıyla anlattım aslında ama :)
Feyza fidan; bende en çok renklerini sevdim sizin beğenmenizede çok sevindin çok teşekkürler
bir dilim düş; Bende en çok cici olması için uğraştım çok teşekkürler sevgiler
Ellerine saglik nefis görünüyor....
Sevgilerimle..
Yorum Gönder