SİPARİŞ SİTEM:
www.pembemerdane.com

Pasta, Kurabiye ve Cupcake siparişleriniz için bana

didobutikpasta@gmail.com
veya
pembemerdane@pembemerdane.com

adresinden mail atarak ulaşabilirsiniz.

14 Şubat 2008 Perşembe

AĞLAYAN PASTA




KEK İÇİN

4 yumurta

3 fincan şeker


2 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

2 çorba kaşığı süt
aldığı kadar un

KREMASI İÇİN

1 su bardağı süt

1 paket kremşanti

ÇİKOLATA SOSU İÇİN( İsterseniz hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz)

1 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı kakao

YAPILIŞI

1. Önce keki pişiriyoruz. Yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra sırayla süt hariç bütün malzemeleri ekletip yavaş yavaş karıştırın.
2. Daha sonra sütü de ekleyip, hepsini karıştırın.
3. Yağladığımız borcama karışımı ekleyip, 180 derece fırında keki pişirin.
4. Daha sonra, 1 bardak süt ile kremşantiyi mikserle çırparak kremayı hazırlayın.
5. Kremayı fırında çıkardığınız kekin üzerine biraz soğuduktan sonra yayın ve buzdolabında soğuması için yarım saat bekletin.
6. Çikolata sosunu ocakta küçük bir tencerede malzemeleri sırasıyla ilave ederek hazırlayın.
7. Keki buzdolabında çıkardıktan sonra sosu üzerine ekleyin ve kare kare dilimlere bölüp servis yapın.

3 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

didemcim blogun hayrlı olsun canım.bende hemen seni ekledim.tesekkür ediyorum canım.aglayan pasta çok güzel görünüyor.ellerine saglık kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

en az göründüğü kadar güzeldir

Adsız dedi ki...

o kadar güzel gözüküyoki eminim tadıda harikadır ....