KEK İÇİN
4 yumurta
3 fincan şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı süt
aldığı kadar un
KREMASI İÇİN
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
ÇİKOLATA SOSU İÇİN( İsterseniz hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı süt
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI
1. Önce keki pişiriyoruz. Yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra sırayla süt hariç bütün malzemeleri ekletip yavaş yavaş karıştırın.
2. Daha sonra sütü de ekleyip, hepsini karıştırın.
3. Yağladığımız borcama karışımı ekleyip, 180 derece fırında keki pişirin.
4. Daha sonra, 1 bardak süt ile kremşantiyi mikserle çırparak kremayı hazırlayın.
5. Kremayı fırında çıkardığınız kekin üzerine biraz soğuduktan sonra yayın ve buzdolabında soğuması için yarım saat bekletin.
6. Çikolata sosunu ocakta küçük bir tencerede malzemeleri sırasıyla ilave ederek hazırlayın.
7. Keki buzdolabında çıkardıktan sonra sosu üzerine ekleyin ve kare kare dilimlere bölüp servis yapın.
1. Önce keki pişiriyoruz. Yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra sırayla süt hariç bütün malzemeleri ekletip yavaş yavaş karıştırın.
2. Daha sonra sütü de ekleyip, hepsini karıştırın.
3. Yağladığımız borcama karışımı ekleyip, 180 derece fırında keki pişirin.
4. Daha sonra, 1 bardak süt ile kremşantiyi mikserle çırparak kremayı hazırlayın.
5. Kremayı fırında çıkardığınız kekin üzerine biraz soğuduktan sonra yayın ve buzdolabında soğuması için yarım saat bekletin.
6. Çikolata sosunu ocakta küçük bir tencerede malzemeleri sırasıyla ilave ederek hazırlayın.
7. Keki buzdolabında çıkardıktan sonra sosu üzerine ekleyin ve kare kare dilimlere bölüp servis yapın.
3 yorum:
didemcim blogun hayrlı olsun canım.bende hemen seni ekledim.tesekkür ediyorum canım.aglayan pasta çok güzel görünüyor.ellerine saglık kocaman sevgiler
en az göründüğü kadar güzeldir
o kadar güzel gözüküyoki eminim tadıda harikadır ....
Yorum Gönder