SİPARİŞ SİTEM:
www.pembemerdane.com

Pasta, Kurabiye ve Cupcake siparişleriniz için bana

didobutikpasta@gmail.com
veya
pembemerdane@pembemerdane.com

adresinden mail atarak ulaşabilirsiniz.

3 Mayıs 2008 Cumartesi

AHUDUDULU VEYA AHUDİDOLU PASTA :)




Bu aralar ne kadar çok istesemde şeker hamuru ile çalışamıyorum.


Ama yakında güzel çalışmalara yer verebileceğim inşallah...

Bu pastada Canan'la beraber yaptığımız ahududulu pasta 'ahudidolu' yazmamın sebebi ise özel olmakla birlikte ayrıca duyduğumda çok mutlu olmam ve ahududuyla ilgili çok tarif deneyip sevmiş olmamdan kaynaklanıyor :)


Ayrıca bu pasta bizim evde en çabuk tüketilen pasta olma ünvanına sahip oldu çünkü tadı gerçektende güzel oldu.


Özellikle 20cm'lik bir yuvarlak veya kalp kalıbınız varsa denemenizi tavsiye ederim.,


Pastayı yedikten sonra yapılan yorumlardan beni en çok mutlu eden ise; ''aynı hazır yaş pastalar gibi olmuş'' diyen Kadriye Abla'nın yorumu idi.


Çünkü o kıvamda bir kremalı yaş pasta yapmayı hep istemişimdir !..






Gelelim tarife;

EMEL BAŞDOĞAN'ININ KİTABINDAN UYARLADIĞIM


PANDİSPANYA TARİFİ:


4 yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş- her biri 60gr)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
3 damla limon suyu
Yarım çay bardağı sıcak su
Yarım su bardağı kakao (kendi ilavem)
Yarım çay bardağı vişne suyu (kendi ilavem)


PANDİSPANYA'NIN YAPILIŞI ve PÜF NOKTALAR:


(Karıştırma işlemi için 3 ayrı geniş kaseye ihtiyacımız var.)


Öncelikle 4 yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın.


Sarıları bir kaseye, beyazları bir kaseye alın.


Yumurtaların beyazlarını mikserle çırpmaya başlayın ve limon suyunu ekleyin.


Limon suyunun ardından, karıştırmaya devam ederken bir yandan da bir bardak şekerin yarısını yavaş yavaş karışıma ekleyin.


Yumurta beyazları, kaseyi ters çevirdiğinizde düşmeyecek kıvama gelene kadar çırpma işlemine devam edin.


Daha sonra karışımı buzdolabına kaldırın.


Bu arada yumurta sarılarını mikserle çıpmaya başlayın. Çırparken yine sıcak suyu ve yarım bardak şekeri yavaş yavaş ekleyin.


Çırpma işlemine yumurta sarıları mayonez kıvamına gelene kadar devam edin.


Bu arada yumurtaların beyazını buzdolabından çıkarın.


Diğer kasenin içine kuru malzemeleri; vanilya, un, nişasta ve kakaoyu koyup tahta kaşık yardımıyla karıştırın.


Yumurta aklarının içine, çırptığımız yumurta sarılarını ve kuru malzemeyi ve vişne suyunu yavaş yavaş ekliyoruz.


Burada dikkat edilmesi gereken husus yumurtanın sarılarını ve kurularını birden ilave etmek değil, iki karışımdan da ayrı ayrı ve yavaş ilave ederek, tahta kaşık yardımıyla alttan üste doğru karıştırmaktır.


Homojen bir karışım elde edene kadar tahta kaşıkla bu işleme devam edin.


Daha sonra 20 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt koyarak karışımı ilave edin.


Kabarması için kalıba yağ sürmemenizi tavsiye ederim. Yanlızca yağlı kağıt koymanız yeterli olacaktır.


Pandispanyayı 175 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.


Pişip pişmediğini anlamak için, fırına koyduktan sonra en az 20 dakika kadar fırının kapağını açmayın. 20 dakikadan sonra kontrol etmek isterseniz kürdanı keke batırıp bakabilirsiniz. Eğer batırdığınızda kürdanda hamur yoksa pişmiş demektir.


Piştikten sonra soğumaya bırakın.




KREMASI İÇİN MALZEMELER


1 paket kremşanti
1 paket ahududulu ve çilekli dr oetker pasta kreması
2,5 su bardağı süt
100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata


KREMANIN HAZIRLANIŞI


1 paket kremşanti ile 1 bardak sütü miserle çırpın.
Daha sonra çikolataları benari usulü veya mikrodalga fırında eritin.
Kremşantinn içine ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırıp buzdolabına kaldırın.
Pasta kreması ile 1,5 su bardağı sütü çırpıp buzdolabına kaldırın.


PASTANIN KATLANDIRILMASI VE SÜSLENMESİ

MALZEMELER:


Beyaz çikolata parçaları

2 bardak antep fıstığı

Ahududu şekerlemeleri veya ahududu


Pandispanya soğuduktan sonra, üzerinin düzgün olmasını istiyorsanız üzerini bıçakla tıraşlayabilirsiniz.


Daha sonra pandispanyayı levye yardımı ile 3'e bölün.


Ara katlara hazırlamış olduğunuz çikolatalı kremşantiyi sürün. Daha sonra antep fıstığı serpin.

Ahududulu pasta kremasınıda üzerine sürüp. Spatula yardımıyla düzgün bir şekilde sıvayın.

En üst kısma sadece kremşantiden sürün ve yine spatula veya büyük pasta bıçağı yardımıyla kremşantiyi düzgün bir şekilde yanlarına doğru yayın.


Üzerine ve yanlarına beyaz çikolata parçacıkları serpin. Yanları için çalışırken özellikle eye's pasta malzemelerin'den katıldığım eğitimde aldığım döner pasta standı çok işime yaradı.


Daha sonra Ahududulu kremayı sıkma torbasına veya şişesine koyarak pastanın üzerini fotoğraftaki gibi süsleyin.


(Ben tupperware'n süsleme sihirbazını kullandım.)


Üzerlerine ahududulu şekerlemelerden yerleştirin.


Pastanın ayrıntılarını anlattığım için yapılışı çok uzun gelebilir ama bizim pastayı yapıp pişirmemiz ve süslememiz toplam 1 saatimizi aldı.

AHUDUDULU DİĞER TARİFLER:

. Bol çikolatalı ve ahududulu pasta
.
Ahududu soslu muffin

16 yorum:

nino dedi ki...

nefis bisi olmus ellerine saglik canimcim

dido butik pasta dedi ki...

teşekkür ederim ninocum beğenmene çok sevindim

DERYA dedi ki...

gerçekten çok güzel görünüyor ben ilk halini görmemiştim fakat sonuna yetiştim tadı da görüntüsü kadar güzeldi en kısa zamanda denicem. Didemcim ellerine sağlık canım...

zerrin - misss dedi ki...

Hayatım belli ama lezzetli olduğu..

Ben de çok severim ahududunu... Dağ meyvelerini..

verdiği renkte pek güzel.

ellerine sağlık.
sevgiler.
www.misssgibi.com

EZGi :)) dedi ki...

canım didemcim özellikle görüntüsüne bittim harika görünüyor ellerine saglık kocaman sevgiler

boss dedi ki...

resim çizsem bu şekli veremezdim.yetenek işi heralde.herkeste bakmış tadına.bizede nasip olur inşallah..

dido butik pasta dedi ki...

Derya tadına bakan biri olarak yorum yapman beni mutlu etti çok teşekkürler..


Miss - Zerrin, banada güzel görünenler daha lezzetli gibi gelir hep :) çok teşekkürler..

Ezgicim çok teşekkürler canım beğenmene çok sevindim..

Bosscum :) güzel iltifatın için teşekkürler.. İnşallah en kısa zamanda bakarsın...

pastacirapunsel dedi ki...

Adaşımmm,

Şeker hamurlu pastaların üzerine böyle kremalı pastalar iyi geliyor aslında:))

Enfesss bir görüntü, ellerine sağlık canım benim...

Sımsıcak sevgiler....

pelincelezzetler dedi ki...

Çok güzel olmuş çok,ellerine sağlık...

Sevgiler

dido butik pasta dedi ki...

Rapunselim bencede her ne kadar şeker hamuryla oynamak çok eğlenceli olsada ara sıra böyle tariflerede ihtiyaç var.
teşekkürler adaşıımmm

canan dedi ki...

bu pastaya el atmasaydım bu kadar güzel olurmuydu acaba????

dido butik pasta dedi ki...

Canan Eminim olmazdı :)

kadriye ablan dedi ki...

slm didemcim pastanın tadına bakan biriolarak sanırım çok şanslıyım gerçektende hazır yaş pastalargibi olmuş hatta onlardan hem daha lezzetli hemde daha sağlıklı olmuş bence , fıratla berivanda çok beğendiler ellerine sağlık canan diyorya el atmasaydım bukadar lezzetli olurmuydu diye sanırım olmazdı .:))) sevgiler....

hamit tanınmış dedi ki...

süper ellerine sağlık

birdilimdus dedi ki...

DİDEMCİĞİM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZEETLİ BİR PASTA BENCE.

SEVGİLER..

Tatlı anlar dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM.. HARİKA GÖRÜNÜYOR.. EMİNİM TADIDA ÖYLEDİR...
SEVGİYLE KAL CANIM...