SİPARİŞ SİTEM:
www.pembemerdane.com

Pasta, Kurabiye ve Cupcake siparişleriniz için bana

didobutikpasta@gmail.com
veya
pembemerdane@pembemerdane.com

adresinden mail atarak ulaşabilirsiniz.

22 Eylül 2008 Pazartesi

PROFİTEROL TARİFİ



Geçen hafta iftara gelen misafirlerimiz için yaptığım profetirol. Herkes çok beğenerek yedi, gerçektende tadı çok güzel olmuştu.

Ben üç top yedim hatta :). Çünkü iftardan sonra canım çok tatlı istiyor, özellikle çikolatalı tatlıları...

Eğer sizde benim gibi iftardan sonra böyle çikolatalı tatlıları arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim...

MALZEMELER

Hamur İçin

1 su bardağı su

50 gr margarin

1 su bardağı un

3 adet büyük boy yumurta

1 çay kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

Kreması için

3 adet yumurta

3 çorba kaşığı un

6 çorba kaşığı toz şeker

1 su bardağı süt

1 paket şekerli vanilin

Sosu için

1 paket hazır çikolatalı sos

2,5 su bardağı süt

Hazırlanışı

Tencere suyu kaynatıp içine margarin, tuz ve toz şekeri ekleyin.

Unu ekleyip karıştırın. Hamurunuz koyu bir kıvam alana kadar çırpma teliyle karıştırmaya deva edin.

Daha sonra cam bir kabın içine alın.

Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
Fırınınızı 2000 dereceye getirin.

Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırın. 5 dakika dinlendirin.

Fırın tepsinizi yağlı kağıt serin. 1 tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekilde tepsiye koyun.

Tepsiyi önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun.
20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra fırını 150 dereceye getirin ve 25 dakika daha pişirin. Piştikten sonra fırını kapatın.. Fırının kapağını açmadan içinde 10 dakika daha fırın sıcağında bekletin.

p>

Krema için; süt dışında ki tüm malzemeyi tencereye alıp, karıştırın. sütü azar azar ekleyip karışmaya devam edin. Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı krema sıkma torbasına koyun.

Fırından hamurları çıkartın. Bıçak yardımıyla kopmayacak şekilde ortadan biraz kesin.

İçlerine krema sıkma torbasındaki kremayı hamuların içine sıkın.

Çikolata sosunu sütle hazırlayın. Soğutun ve profiterollerin üzerine dökün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Dido'nun Notu: Servis yapana kadar buzdolabında bekletin

6 yorum:

NiNo dedi ki...

mm cok lezzetli gorunuyor ellerine saglik

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Ben de iftardan sonra çikolata ve tatlı krizine giriyorum şimdi de öle oldu profiterolü görünce .Harika gözüküyor ah bir top alabilsem ya...

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

ellerine saglik canim ..

kocaman sicacik sevgilerimle ..

elma şekeri dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

bende cok severim ama yapamadigim icin yiyemiyorum maaleseff

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık ve hayırlı kandiller canım.

Sevgiler,
Evren