SİPARİŞ SİTEM:
www.pembemerdane.com

Pasta, Kurabiye ve Cupcake siparişleriniz için bana

didobutikpasta@gmail.com
veya
pembemerdane@pembemerdane.com

adresinden mail atarak ulaşabilirsiniz.

15 Mart 2008 Cumartesi

TEREYAĞLI YILDIZ KURABİYELER




Annemin 'tereyağlı kurabiyeler ağır olur' sözü zihnimin bir köşesine yazıldığından olsa gerek ki ben kurabiyeleri genelde margarinle yaparım.
Kardeşimin bana ''rehberlik dersinde her hafta içimizden biri bir şey yapıp getiriyor, bu hafta da sıra bende, ne yapalım?' diye sorduğunda bende kurabiye nasıl olur dedim ve onunda çok hoşuna gitti.

Yanlız buzdolabını açtığımda margarinin bitmiş olduğunu gördüm. Ama kurabiye fikri çok hoşuna gittiği için bende tereyağlı deneyeyim bari dedim.

Nihayetinde tereğyağlı kurabiyeleri yaptım. Fırına dizerken annem margarinsiz nasıl yaptın bunları diye sordu bende tereyağlı cevabını verince, inşallah çocuklar beğenir dedi.
Piştikten sonra deneme amaçlı kardeşime verince nasıl olduğunu sordum çok güzel dedi. Diğer gün akşam geldiğinde herkes çok beğendi eline sağlık demesi içimi rahatlatmıştı. Ve annemde beğendiğini söylemesi beni dahada mutlu etti :)

MALZEMELER

  • 200 gr tereyağ
  • 1 bardak nişasta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

  1. Geniş bir kapta oda ısısndaki tereyağ ve diğer malzemeleri yavaş yavaş karıştırın.
  2. Unu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek yine yavaş yavaş ekleyin ve hepsi karışana kadar iyice yoğurun.
  3. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldikten sonra kaptan alın.
  4. Tezgahın üzerine un serpip, hamuru oklava yardımı ile açın.
  5. Daha sonra yıldız kurabiye kalıpları ile, hamurdan kalıplar çıkartın.
  6. 170 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  7. Dilerseniz üzerlerini şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz...

10 yorum:

disal dedi ki...

tereyağ bana göre daha çok yakışır gibi geliyor.....bende tereyağlı poğaça yaptım nefis bişey oldu..tabiii kurabiyede daha değişik olabilir...

ellerine sağlık...görüntü harika....

Neşeli Sesler dedi ki...

şİPŞİRİN OLMUŞLAR
ELLERİNE SAĞLIKK

mucizembenibul dedi ki...

emeğine sağlık canım
harika olmuş
iyi geceler

pastacirapunsel dedi ki...

Canım,
Tereyağlı sanki daha bir lezzetli oluyor:)
Ellerine sağlık pek neşeli olmuşlar maviş maviş...

Sımsıcak sevgiler...

Adsız dedi ki...

ya didem bunlar çocukların oyun hamuru gibi duruyo. yeyince dilin mavi oluyo mu çok merak ediyom..

Hande dedi ki...

Ellerine sağlık cnm devamını beklioruz:)

kizilciksurubu dedi ki...

Cok sahane görünüyorlar,ellerine saglik.Sevgiler.

köylü:) dedi ki...

ben şimdi bizim tarlanın ineklerinin sütünün tereyağından yapmazmıyım bu kurebilelerden

aslı kaya dedi ki...

Dido'cuğum beni bu hamurla tanıştırdığın için teşekkür ederim. Ben de her an yapılabilecek, renklendirdiğim zaman şekiller çıkartabileceğim pratik bir şey arayıp duruyordum...Hem de hamuru yaptıktan sonra sadece soğumasını bekledim öyle 1 gün önceden falan değil...Tabii şeker hamuru gibi pürüzsüz ve net olmadı ama görsel olarak beni tatmin etti...Bu arada fazla malzeme kullanmadım kaplamak için tam senin verdiğin ölçü yetti...Çay bardağı ölçüsüyle de süslemeler için ayrı hamur hazırladım...Bana eskiden oğluma hazırladığım nişasta mamasını hatırlattı:))))))Pastamı beğendiğin için teşekkür ederim...Artık sıra sende:::::))))))

boss dedi ki...

bu kız bu işi biliyo