SİPARİŞ SİTEM:
www.pembemerdane.com

Pasta, Kurabiye ve Cupcake siparişleriniz için bana

didobutikpasta@gmail.com
veya
pembemerdane@pembemerdane.com

adresinden mail atarak ulaşabilirsiniz.

18 Mart 2008 Salı

BOL ÇİKOLATALI VE AHUDUDULU PASTA VE ÇİKOLATALI TOPLAR



Yeni tarifleri denerken mümkün olduğunca çikolatalı olmasını tercih ediyorum Çünkü bence çikolatasız tatlılar tatsızlar. :) Çikolatalı olan her şeyde güzel... Bugünde 2 tane bol çikolatalı tarif var. Biri elimdeki hazır pandispanyayı değerlendirmek için;

BOL ÇİKOLATALI VE AHUDUDULU PASTA
MALZEMELER
1adet üç katlı hazır pandispanya veya kendinizde yapabilirsiniz. Hazır pandispanyaların ölçüsü 26 cmlik kalıplarda tutuyor. Kendiniz pandispanya yapacağınız zaman pandispanya kalıbınıza uygun ölçülerde bir tarif kullanmalısınız.
NOT: Her pasta yaptığımda acaba hangi pandispanyayı kullansam diye düşünürüm ve tarifleri sürekli karıştırarak yapacağım pastaya uygun bir pandispanya taridi ararim.
Bu durum bana çok zaman kaybettirdiği için siteye ''PANDİSPANYA TARİFLERİ'' etiketiyle yaptığım ve bildiğim pandispanyaları, ayrı bir sayfada siteye eklemeye karar verdim!..
NOT2: Aynı şeyleri pasta kremaları içinde yapmayı düşünüyorum...
26 cmlik bir kalıp için malzemeler;
6 yumurta
6 fincan un
6 fincan şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
*kakaolu yapmak isterseniz 3-4 yemek kaşığı kakao
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri 3-5 dakika mikserle çırpın.
Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı tel süzgeçten eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın.
Yalnız unun hepsini beraber değil azar azar karıştırarak.
En son kakaoyuda ekleyin ve bir süre daha karıştırın.
26 cmlik yağlanmış kelepçeli kalıbınıza karışımı ekleyin ve 170 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve keskin bir bıçakla pandispanyayı 2 veya 3 kata bölün.

KREMA İÇİN

3 çorba kaşığı nişasta (un da kullanılabilir)
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin (ben margarin kullandım)
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
KREMANIN YAPILIŞI
Ufak bir tencerede margarin hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Ocaktan alıp içine yağı ekleyin ve iyice karıştırın, mikserlede çırpabilirsiniz.
Daha sonra soğumaya bırakın.
Bu arada pastanın etrafına çikolata bandını hazırlayın.
ÇİKOLATA BANDININ YAPILIŞI
2 paket (160 gr) bitter veya kuvertür çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında ısıtın.
Çikolata bandı için yağlı fırın kağıdını kullanabilirsiniz. Yağlı kağıdı pastanızın çevresini saracak uzunlukta kesin.
Düz bir zemine koyup üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.
Buzdolabına yerleştirip, donmasını bekleyin
(benim yağlı kağıdım tek kullanımlaık olduğu için bir tepsi boyu uzunluğundaydı o yüzden ben iki adet kesitim. Bu yüzden birleştirmeye çaılışırken bir parçası kırıldı:)
Pasta kreması soğuduktan sonra, pandispanyanın önce ilk katına büyük bir bıçak veya spatula yardımıyla kremayı pürüzsüz bir şekilde sürün.
Daha sonrada ahududu sosunu kremanın üzerine sürün.
Sonra 2 katada aynı işlemi uygulayın.
Son olarak yine üçücü katada krema ve ahududu sosunu sürün.
Benim kullandığım ahududu sosu...
Krema sürme işlemi bittikten sonra kalan kremayı, krema sıkma torbasına koyup pastanın üzerine süslemeler yapın.
Buzdolabında bekleyen bitter çikolatayı pastanın etrafına sarın. Dilerseniz benim gibi kurdeleyle bağlayıp, bir süre daha donması için buzdolabında bekletin..
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın...
Diğeri ise;
ÇİKOLATALI TOPLAR
MALZEMELER
1 paket pötibör bisküvi (ben kakaolu kullandım)
125 gr margarin
3 çorba kaşığı kakao
10 çorba kaşığı toz şeker
yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çaybardağı portakal suyu
1 çay bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
Hindistan cevizi hariç malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıp, bir süre buzdolabında bekletin.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kapartıp küçük yuvarlaklar yapın.
Hindistan cevizine bulayın...

15 Mart 2008 Cumartesi

TEREYAĞLI YILDIZ KURABİYELER




Annemin 'tereyağlı kurabiyeler ağır olur' sözü zihnimin bir köşesine yazıldığından olsa gerek ki ben kurabiyeleri genelde margarinle yaparım.
Kardeşimin bana ''rehberlik dersinde her hafta içimizden biri bir şey yapıp getiriyor, bu hafta da sıra bende, ne yapalım?' diye sorduğunda bende kurabiye nasıl olur dedim ve onunda çok hoşuna gitti.

Yanlız buzdolabını açtığımda margarinin bitmiş olduğunu gördüm. Ama kurabiye fikri çok hoşuna gittiği için bende tereyağlı deneyeyim bari dedim.

Nihayetinde tereğyağlı kurabiyeleri yaptım. Fırına dizerken annem margarinsiz nasıl yaptın bunları diye sordu bende tereyağlı cevabını verince, inşallah çocuklar beğenir dedi.
Piştikten sonra deneme amaçlı kardeşime verince nasıl olduğunu sordum çok güzel dedi. Diğer gün akşam geldiğinde herkes çok beğendi eline sağlık demesi içimi rahatlatmıştı. Ve annemde beğendiğini söylemesi beni dahada mutlu etti :)

MALZEMELER

  • 200 gr tereyağ
  • 1 bardak nişasta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

  1. Geniş bir kapta oda ısısndaki tereyağ ve diğer malzemeleri yavaş yavaş karıştırın.
  2. Unu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek yine yavaş yavaş ekleyin ve hepsi karışana kadar iyice yoğurun.
  3. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldikten sonra kaptan alın.
  4. Tezgahın üzerine un serpip, hamuru oklava yardımı ile açın.
  5. Daha sonra yıldız kurabiye kalıpları ile, hamurdan kalıplar çıkartın.
  6. 170 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  7. Dilerseniz üzerlerini şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz...

10 Mart 2008 Pazartesi

MAVİ RÜYA PASTASI


Pazar günü Derya ile beraber yaptığımız pasta.
Biz adını mavi rüya koyduk. Pastanın üstünün süslemesini aslında daha farklı düşünmüştüm ama o anda şartlar öyle gerektiği için böyle bir pasta ortaya çıktı.
Aşağıda yine açıklamalı ve fotoğraflı olarak pastanın yapım aşamaların gösterdim.

MALZEMELER
Pandispanya için;


4 yumurta
3 fincan şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı süt
aldığı kadar un


Ara kreması için;
1 bardak süt
1 paket krem şanti
1 paket (80 gr) bitter veya sütlü çikolata


Üzerinin kaplaması;
Mavi, pembe, sarı şeker hamuru….



YAPILIŞI


Öncelikle şeker ve yumurtayı mikserle 5 dakika çırpın. Daha sonra içine sütü, kakaoyu ekleyerek karıştırın.

Vanilya, kabartma tozu ve unu tel süzgeçten geçirerek ekleyin ve karıştırın

Karışımı yağladığınız pandispanya kalıbına boşaltın.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin



Bu sırada kremayı hazırlayın. Sütle beraber krem şantiyi çırpn. Çikolatayı benmari usülü veya mikrodalgada ısıtıp kremşantinin içine ekleyip tekrar karıştırın.


Pandispanya piştikten sonra fırından alın soğumasını bekleyin. Daha pandispanyayı ortadan ikiye ayırıp arasına ve üzerine krema sürüp şeker hamuru ile kaplayıp, süsleyin..

7 Mart 2008 Cuma

ŞEKER HAMURLU İNGİLİZ KEKLERİ...



Dün Fermo’ya gittim. Aslında Eminönü’ne gitmemin sebebi kumaş almaktı ama oraya kadar gitmişken bari Fermo’ya da uğrayıp eksik malzemelerimi alayım dedim. Gerçi insan oraya gidince o kadar çok eksik malzemesi olduğunu düşünüyorki…


Birde siteye koymak için birkaç fotoğraf çektim.

gerçi bunlar daha çok bir daha gittiğimde almak istediğim malzemelerin fotoğrafları …
..............................................

Eve geldiğimde akşam olmuştu aldığım malzemelere bakarken canım hemen pasta yapmak istedi çok yorgundum ama bana yardım eden bir kız kardeşim ve elimde birde hazır şeker hamurum olunca yine kendimi pasta yapmaktan alıkoyamadım..

Bu arada uzun zamandır pastacılık ile ilgili yaptığım bilgi çalışmalarını -yabancı ve yerli kaynaklardan okuduğum, internetten araştırdığım ve biriktirdiğim bilgilieri- sitede yayınlamaya karar verdim.

Dün kardeşimle yaptığımız şeker hamurlu ingiliz kekli pastanın tarifi ve yapım aşamaları aşağıda fotoğraflarla anlattım…

İNGİLİZ KEKİ
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker(ajda bardağı ile)
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı buğday nişastası
75 gr oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN: hazır şeker hamuru

YAPILIŞI

3 yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri geniş bir kapta iyice kaarışana kadar çırpın.


Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek 3 dakika daha çırpın.




margarini ve sütü ekleyip bir süre daha çırpın.

karışımı kek kalıplarınıza dökün. Önceden ısıtılmış 17o derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın. Üzerinin düz olmasını isterseniz benim gibi üzerini bıçak yardımıyla düzeltebilirsiniz.



daha sonrada üzerini şeker hamuruyla kaplayın...
İNGİLİZ KEKİ HAKKINDA BİLGİ…
Bu hamurun içine kuru kayısı, kuru üzüm, badem,şekerlemeler vs.. gibi malzemelerlede yapabilirsiniz.

Bunun dışında genelde sade yapılır. (benim yaptığım gibi)
Pandispanyadan daha sert ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu yüzden özellikle şeker hamuru kullanılıcağı zaman yapılan pastalarda tercih edilir.
Bu verdiğim tarif 18 cm’lik pandispanya kalıbı için uygundur.
Zaten benimde pastaları tek kişilik yapmamın sebebi 18cmlik kalıbımın olmaması.
İsterseniz malzemeleri çoğaltarak daha büyük kalıplarda kullanabilirsiniz.
Ben fotoğraflarda görebileceğiniz kalıplarla yaptığımda 11 adet çıktı.
Ama daha fazla çıkması için kalıpları yarısından biraz daha az doldurabilirsiniz.
Çünkü ben içerisine 1,5 paket kabartma tozu kullandığım için çok kabardılar…
Lezzetli bir tadı var ayrıca çokda hafif
devam edecek…..

5 Mart 2008 Çarşamba

LOGO...

Bir reklamcı olarak, logonun öneminin farkında olduğum için siteme hayalimdeki gibi bir logo tasarlatmayı düşünüyordum. Benim bir kaç denemem oldu ama içime sinmediği için sitede kısa süreli durduktan sonra kalıdırdım.

Tabi bu düşüncemi, nasıl bir şekilde olmasını hayal ettiğimi yakınlarımlada paylaştım. Ve dün çook sevdiğim bir kişinin bu logoyu benim yani sitem için tasarladığını görünce o kadar mutlu oldum kiii.. Sanki hayalimdeki çizgiler bilgisayarda resme dönüşmüştü... Gördükçe yüzümde kocaman bir gülümseme oluşuyor. Sürekli sayfamı açıp logoma bakıp gülümsemek istiyorum.. :)

Kendisinede burdan çook çook teşekkür ediyorum.

2 Mart 2008 Pazar

KURABİYE SEPETİ...



Bu kurabiye sepeti dün buluşmaya gittiğim arkadaşım meryem için hazırlandı.
İçinde Türk kahveli, nesquikli, kakaolu, damla çikolatalı, hindistan cevizli ve cevizli kurabiyeler var.
Aslında hepsi için tarif aynı ama ben tadları farklı farklı olsun istediğim için bu şekilde hazırladım. Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra parçalar koparak içine bazen ceviz bazen damla çikolata bazen kakao vs.. koydum.

MALZEMELER
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • kakao, nesquik, damla çikolata, hindistan cevizi, ceviz, türk kahvesinden biri ve ya birkaçı...

ÜZERİ İÇİN
  • pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

  1. Oda sıcaklığındaki margarii toz şekerle karıştırın.
  2. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.
  3. Un, kabartma tozu ve vaniyayı ekleyin.
  4. Hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  5. Kakao, damla çikolata, nesquik, türk kahvesi, ceviz, hindistan cevizinden istediğinizi yuvarladığınız hamura ekleyip 200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
  6. Ilındıktan sonra üzerine pudraşekeri serpin.
  7. Sonra da isterseniz benim gibi sepetlere koyun :)